buffalowing

Alla inlägg under augusti 2013

Av Emily - 21 augusti 2013 23:13

Åkte förbi konkurrsbolaget barnenshus idag med svärmor, kön var sjukt lång att jag vände på mig och gick därifrån. Hade dock inget som var planerat att köpa, ville bara se vad det fanns för prylar till bra pris, precis när vi skulle gå därifrån såg vi ett par som köpte ttre kartonger med våtservetter. Min första tanke var, hur många småttingar har ni hemma? Sen Angel föddes har vi inte använt mer än 10 pkt tvättservetter, vad ska dem ha tre kartonger till??


However vi tog en lång lunch istället ute i solen, ska utnyttja det fina vädret ett tag till innan det blir mörkt och deppigt ute. Vi hade planerat att införskaffa en sulky till Angel mestadels för att hon nu väger 13kg och att det blir lättare att köra dagis och hem. Vi var lite fast på att köpa den hypade Baby zen yoyo dock tills jag hörde nackdelarna. Just nu är vi lite på andra märken som:


Akta Graco U go

 


Chicco Liteway utnämn till bäst i test

 

 

Själv har jag fallit för denna snygging från MacLaren´s samarbete med BMW

 


Just nu jobbar Alex så himla mycket och jag kommer börja jobba igen redan i början på september så vi får se när vi får tid och åka tillsammans och kolla på vagnarna. Finns det någon ni rekommenderar? 


Dock finns det kriterier:

*Den ska vara lätt

*Fyrhjulsdriven

*Bra förvaringsutrymme under vagnen

*Att det finns vinter/ höst åkpåse

*Fullt liggposition

* 5 punktssele


Haha det var nog allt sen finns det väl några småsaker men det finns nog ingen perfekt vagn till varje familj.


  




Av Emily - 20 augusti 2013 22:31

Ännu en arbetsintervju inbokad slutet av veckan. Happy me... Nu är hela min veckan inbokad med saker som ska göras. Idag vart det en lugn dag hemma men på morgonen hann jag och mitt lilla monster titta förbi öppna föskolan för att leka av sig lite. Varje gång hon har varit där så sover hon jätte bra, vilket är skönt för min del också så hinner jag städa och fixa lite ärenden under hennes power nap time. På eftermiddagen blev det städ dags och en lång promennad ute, Angel hittade två tanter som lekkamrater också under sin promenad haha. 


Dagens bild:

 

 

Tittar på den lilla sjöjungfrun

   


Nu dusch dags och en efterlängtad ansiktsmask kanske hinner med en timme serier sen hopp i sängs för imorgon ska jag och sväris på äventyr.


Xoxo Em  

Av Emily - 19 augusti 2013 20:01

Ännu en bra start på veckan, ska försöka njuta av de sista veckorna att vara mammaledig. Idag var Alex ledig så vi har försökt att leta efter ett nytt soffbord. Det var varit lite halv trögt eftersom det ska matcha våran soffa och tvbänk. Men till sist hittade vi ett som vi båda gillade och som matchade bäst, så farbror panda är med och hjälper till att konka hem bordet idag. 


Fick svar från en vän till mig idag att hon kunde jobba de 10 dagarna på La Maison Rouge, äntligen jag pusta ut. Mina tider krockar med varandra så du är allt på sin plats igen. 


Dagens bild: mamma, pappa & barn  

 

xoxo Em    

 


Av Emily - 18 augusti 2013 21:35

Helt seriöst så tycker jag att vara en hel dag hemma med Angel är värre än att jobba en hel dag. Jag är helt slutkörd idag med allt skrikandes, gråtandes och vara allmänt grumpy. Kanske nog beror det på att hon börjar få en hel del tänder som kommer ut just nu. De senaste veckorna har fyra små tänder tittat fram så nu har hennes bitringar varit till nytta.


Mitt namn är grumpy Angel

 

 

I fredags fyllde jag 25 år, så vi körde två flugor i en smäll med både firandes av födelsedag och kräftskiva samtidigt. Blev en mysig dag med familjen föutom pappa som inte var i Sverige men hann prata med honom genom telefonen och checka läget med honom. Här kommer lite bilder från kvällen:


Kvällens måltid


Kräftor, rökta och färska räkor, vitlökbröd, potatis gratäng, olika sorters salami och mammas hemgjorda räksallad

    


Mamma trodde inte vi skulle bli mätta och gjorde kinesiska köttbullar med vinäger

 


Efter ha sett denna bild förstod jag att det är dags för mig att palla mig till gymmet

 

 

Tripp Trapp och Trull spelar piano

 

Family pic ( pappa fattas) sorry för en suddig bild jag har en man som är riktig dålig när det gäller att ta bilder

   

 

Time for cake

 

 

Min lilla knubbis Olivia

 

Angel visar sin musikaliska sida

 


 

Fick en fet present av farbror panda

     

Home sweet home

 

 

xoxo Em  



Av Emily - 15 augusti 2013 17:41

Från att sitta och vänta på svar från de olika jobbintervjuverna till att vara fastkörd med två olika jobb erbjudanden. Jag är så körd just nu, båda jobben krockar med varandra och just nu söker jag en som kan vara min standby under 10 dagar mellan den 2-6 sep och 9-13 sep. Nån som vet kan ställa upp? Fick svar på Inditex group igår eftermiddag med start redan 2 sep tills 20sep då de har sin VIP öppning på biblioteksgatan. Jag är sjukt förvirrad just nu, vad ska jag göra? 


Undertiden jag försöker hitta någon som kan jobba så tänker jag på något bättre istället, imorgon åker vi till mamma och ska ha kräftskiva somtidigt fira min 25års dag. Tragiskt nog ja, jag fyller 25 i år...


Igår efter jobbet ringde syrran och vart sugen på sushi så istället för att jag skaulle åka ända till Luma gick jag över gatan och åt inne på Raw sushi and grill på rörstrandsgatan.


 


 Friterad sjögräs    

Friterade ekologiska räkor     


När vi ändå var i närheten smet vi in på Kajsa Varg och köpte jag med mig några Lakrits kola med havssalt  


Xoxo Em  

Av Emily - 13 augusti 2013 22:33

Dagens låt



Vart hemma hela dagen idag, eller jo jag sträckte nog mig ut från ytterdörren för att slänga skärp. I söndags åkte jag, syrran, Anders och Angel på en dags utflykt till Värmdö Siggesta gård. Från slussen tog det oss lite mer 1 timme resa dit, riktigt mysigt ställe som jag skulle rekommendera för er med barn. Det regnade och var mulet på vägen dit men när vi väl kom fram så tittade solen äntligen ut. Vi satte oss ner på en av deras uteservering och åt lite god mat.


Dagens kött bit med tomatsallad på
vikentomater, chilibearnaise, Alexanders barbequesås
och pommes frites

 


Moule frites med grädde, vitt vin, persilja och vitlök
serveras med pommes frites och limeaioli

 


Ceasarsallad med charkuterier roman- & isbergssallad,
klassiskt dressad tillsammans med grön sparris,
confiterad paprika och charkuterier

M


Medans Angel och Ander snällt satt vid bordet och väntade på maten gick jag och syrran till deras godis och deli stuga  och hittade detta gotti gotti.


Chokladkola

     


Och såklart något till min kära man som jobbade den dagen

 

 

Efter maten gick vi runt gården och kollade lite på djuren som fanns där

   

 

Xoxo Em  


Av Emily - 9 augusti 2013 23:13

Idag vart en tidig morgon då jag och Angel åt frulle tillsammans, hon åt sin välling och jag min macka och dagens första kaffe. Det vart ännu en dag på jobbet då jag fick hoppa in och hjälpa till, många som inte vet att jag har fått jobb än men nu vet ni det iaf. Fick ett jobb på en jätte mysig inredningsbutik på St eriksplan, de säljer allt från små kort till vattenfontäner. Såg dessa inne i butiken som jag älskade, kanske ska införskaffa några sånna hemma som dekoration... Vad tycks?


 


Här om dagen gick jag och Angel förbi våran mataffär och hittade detta:


Bambino drickmugg

 


Utan att det spiller ut vatten, nu när hon älskar och skaka och vända upp och ner på sina flaskor

  


Riktigt bra kap 10kr, orginalpris: 155kr    

Träffade upp Tant Candy och syrran idag efter jobbet för AW efter en lång fundering hamnade vi på Restaurang Rispapper på söder. Blev bara vietnamesisk mat idag eftersom deras thailänska kock var sjuk, maten dög men gillar fortfarande den vietnamesiska food courten i Kista galleria.


Färska vårullar

 


Nudelsoppa

 


Skaldjurs wok med extra mycket chili

 


Under tiden jag jobbade var Alex hemma med Angel, tant Elin och farbror Johan kom hem till oss med sin lilla plutt på besök så ungarna kunde leka tillsammans. Angel fick även detta av tant Elin:


 


En hejdå puss innan det var tid för lilla Nicole att åka hem

( bild tagen från Elins blogg: http://www.blogkeen.com/view_blog.aspx?id=85056891&blog=364511)

 


Xoxo Em  









Av Emily - 4 augusti 2013 20:09

Kom precis hem efter en hel dag ute i stan med svärmor min och såklart Angel eftersom Alex jobbar idag. Hängde en stund i Kungsträdgården när det va nån kinesiskt festival under helgen. Eftersom det va så himla soligt och varmt gick jag förbi apoteket och köpte denna till Angel så hon inte kommer hem som ett kol i ansiktete och kroppen.


Billigt och bra 139kr

 


Hamnade på Pong för middag innen vi åkte hem. Imorgon kanske vi hinner förbi Skansen som vi hade lovat både Kylie och Angel. Vi får se om det blir av eftersom Alex är nog väldigt trött och kanske vill nog vila hemma.

Nu bada Angel innan nattvällingen.


Xoxo Em



Presentation


Emily Man Chen,25 bor i Stockholm med med min man Alex och 19 månaders gammla dotter Angel. Varit en av de deltagande i Miss China Europe 2009 och jobbar just nu på Skandinaviens första Zara Home butik.

Här kan du läsa allt från mina tankar, resor, ev

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards